CASE wint Good Design Award 2019 met Project Tetra
CASE is met project Tetra in de prijzen gevallen en wint de Good Design Award 2019. De Good Design Award wordt beschouwd als het oudste en meest prestigieuze award programma op het gebied van beste ontwerpen in duurzaamheid, innovatie en functionele- en ecologische impact. Deze prijs wordt uitgereikt door een jury die is samengesteld uit ontwerpprofessionals en toonaangevende specialisten binnen de bouwsector.
Project Tetra is een wielladersconcept van CASE (zit nog in de conceptfase en dus nog niet beschikbaar op de markt) die wordt aangedreven op methaan en is binnen de bouwsector een echte doorbraak op het gebied duurzame constructie en innovatie. Met Project Tetra heeft CASE de eerste wiellader onthult die volledig op alternatieve brandstof rijdt en geven hiermee een duidelijk signaal af in te zetten op duurzame innovatie.
Dezelfde prestaties met 80% minder uitstoot
Deze innovatieve wiellader wordt aangedreven door een methaanmotor, ontwikkeld door FPT Industrial, en met een vermogen van 230 pk wordt dezelfde krachtprestaties behaald als de dieselvariant CASE 821G. De keuze voor biomethaan als aandrijving was een logische keuze om te voldoen aan de behoefte van de klant. Met de methaan aangedreven motor is brandstof direct beschikbaar, wordt het voor machinisten gemakkelijk om te tanken en wordt er genoeg stroom geleverd om een volledige dag te kunnen draaien.
Met de methaanmotor produceert deze Case wiellader 95% minder CO2, 90% minder stikstof en 99% minder fijnstof dan de de dieselmodellen van CASE. In totaal wordt 80% minder uitgestoten, waardoor CASE een grote stap heeft gezet in de reductie van CO2 uitstoot.
De machinist staat centraal
Bij het ontwerpproces is ook geluisterd naar de wensen van de machinisten om het werk zo aangenaam mogelijk te maken. Hierdoor is er duidelijk ingezet op het verbeteren van de cabine, waarbij ze het dakpaneel beter zichtbaar hebben gemaakt waardoor de beglazingsoppervlak met 16% is toegenomen.
Verder zijn de buitenspiegels vervangen door kijkcamera’s die zichtbaar zijn op het displayscherm. Daarnaast hebben ze een stoel, die draait bij het openen van de cabinedeur, zodat de bestuurder eenvoudig kan plaatsnemen in de stoel en die vervolgens weer automatisch in de werkpositie wordt gezet. Binnen de branche is dit echt een primeur, omdat deze techniek nog niet eerder is gebruikt.
Meer controle en informatie
De machinist krijgt vanuit het display-scherm meer mogelijkheden met extra informatie en controle over de machine. Zo zijn er de volgende functies toegevoegd:
- Gezichtsscan voor het het opstarten van de machine;
- Hulpschermen voor het vullen of afstellen van ladingen;
- Routekaart die inkomende vrachtwagens volgt en de snelst mogelijke routes selecteert;
- Realtime weerrapporten;
- Verlichtingsknoppen, Bluetooth, verwarming, ventilatie en muziekbediening;
- Machine-instellingen als snelheid, vermogen, brandstofniveau, etc.
Al met al zijn wij als officiële importeur van CASE zeer trots op deze prijs. Wilt u meer informatie over CASE machines, neem dan contact op met onze vertegenwoordigers die je hier graag meer over vertellen.