Troost BV wordt Nederlands eerste dealer van Kovaco elektrische schrankladers

Kovaco Electric

Om de klant maximaal te kunnen (blijven) bedienen hebben we ons machinepark recent uitgebreid met de schrankladers van Kovaco Electric.

De machines van Kovaco zijn de eerste volledig elektrische schrankladers ter wereld en worden geleverd in twee verschillende uitvoeringen: Elise 900, en MiniZ. De schrankladers zijn stil, compact, hebben geen uitstoot en zijn dus goed voor de portemonnee. De machines hebben eenzelfde vermogen als dat van vergelijkbare dieselvarianten en leveren dus niet in op kracht en prestaties.

Elise 900

De Elise 900 is een schranklader met het oog gericht op de toekomst. Het is tevens de eerste én enige elektrische schranklader ter wereld. De accu gaat gemiddeld zo’n 6 tot 8+ uur mee en heeft een laadtijd van 5,3 uur. De machine wordt aangedreven door drie elektromotoren die elk een vermogen hebben van 9,8 kW, goed voor zo’n 40 pk. De machine heeft een draagvermogen -zoals de naam al doet vermoeden- van 900 kg en een kieplast van 1800 kg. De maximale giekhoogte betreft 3,4 m. De Elise 900 is een uitermate compact model wat het werken in (zeer) krappe ruimtes mogelijk maakt. De ruimtebesparing wordt geleverd dankzij het wegvallen van de overhang achterop de machine. De Elise 900 is via een app van Kovaco zelfs met de smartphone te besturen of optioneel met een speciale joystick.

De Elise 900 kan optioneel worden uitgebreid met een 400 ah accupakket. De 400 ah batterij is groter en heeft daardoor meer contragewicht, meer hefvermogen en een langere werktijd, tot wel 8+ uur!

MiniZ 400

De MiniZ 400 is het kleine broertje van Elise 900 en is bij uitstek geschikt voor het werken op ruw terrein en in compacte ruimtes. De batterijduur ligt tussen de 4 en 8 uur, afhankelijk van het soort werkzaamheden en intensiteit. De MiniZ wordt ook aangedreven door drie elektromotoren, elk goed voor 2,7 kW. De machine heeft een draagvermogen van 400 kg, met een kieplast van 800 kg en een maximale werkhoogte van 2 meter. De machine kan worden ingezet voor sloopwerkzaamheden, wegenbouw, landbouw, productiehallen of gebieden waar de ruimtes krap, slecht of niet geventileerd zijn. Ook de MiniZ 400 is met smartphone of een afstandsbediening te besturen.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt in de elektrische oplossingen van Kovaco? Neem contact op door te bellen naar 0186 – 202 581 of door het contactformulier in te vullen.